Het ultieme kerstcadeau: zes WK-shirts van Messi zijn te koop

Reacties

Het bieden op meer dan een handvol WK-shirts van Lionel Messi gaat bijna van start. De tricots worden vanaf 30 november aangeboden bij een veilig in New York.

Het ultieme kerstcadeau: zes WK-shirts van Messi zijn te koop
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het WK in Qatar werd een gouden WK voor Messi. Eindelijk raakte hij verlost van de druk die lang op zijn schouders rustte. De 36-jarige aanvaller leidde Argentinië naar de wereldtitel en drukte nadrukkelijk zijn stempel op het succes. Voor voetballiefhebbers lonkt nu de kans om een tastbare herinnering te kopen aan waarschijnlijk het grootste hoogtepunt in de carrière van het fenomeen. Wel alleen voetballiefhebbers met een zeer goed gevulde portemonnee maken kans.

De verwachting bij veilinghuis Sotheby's in New York is dat de door Messi gedragen shirts per stuk meer dan negen miljoen euro opleveren. Dat zou een nieuw record betekenen. Het duurste voetbalshirt ooit is het shirt dat Diego Maradona droeg in de kwartfinale van het WK 1986 tegen Engeland, de wedstrijd waarin hij scoorde met zijn hand. Dat tricot werd in 2022 voor 8,1 miljoen euro verkocht.

Messi speelde op het WK in Qatar natuurlijk zeven wedstrijden en droeg zeven verschillende shirts. De collectie die in handen van het veilinghuis is, is niet compleet. Het ontbrekende shirt is bij de Australisch international Cameron Devlin. Hij slaagde er na de achtste finale in om Messi te verleiden tot het ruilen van shirts. Een deel van de opbrengst bij de veiling gaat overigens naar een goed doel dat gesteund wordt door Messi, waarbij in een kinderziekenhuis in Barcelona jonge patiënten met zeldzame ziektes geholpen worden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.