Het uitzonderlijk succesvolle Klopp-tijdperk bij Liverpool

Reacties

Met de bekendmaking van Jürgen Klopp dat hij na dit seizoen vertrekt bij Liverpool, komt er een einde aan een tijdperk. Klopp is bezig aan zijn negende jaar als hoofdtrainer van The Reds en boekte grote successen met Liverpool.

Het uitzonderlijk succesvolle Klopp-tijdperk bij Liverpool
© Pro Shots

In oktober 2015 werd Klopp aangesteld als trainer van Liverpool, nadat hij in de jaren daarvoor zeer succesvol was bij Borussia Dortmund. Sindsdien won Klopp met de Engelse topclub de Champions League in 2018/19, werd hij kampioen van Engeland in 2019/20, won hij de FA Cup en de League Cup in 2021/22 en won hij tussendoor ook nog het WK voor clubs, de Europese Super Cup en het Community Shield. Hij is de enige Liverpool-manager die de vier grote prijzen allemaal binnenhengelde (CL, landskampioenschap, FA Cup en League Cup).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In totaal stond Klopp tot dusver 466 wedstrijden aan het roer bij Liverpool. Daarvan won hij er 283. Daarmee heeft hij een winstpercentage van 60,7%. In 317 Premier League-wedstrijden was Liverpool goed voor 675 doelpunten. Dat is ruim twee doelpunten per wedstrijd. Daarmee heeft Klopp het hoogste winstpercentage van alle Liverpool-trainers die ooit meer dan vijftig wedstrijden coachten.

Dat leverde hem negen keer de onderscheiding Manager van de Maand op. Daarnaast werd hij zowel in het seizoen 2019/20 als in 2021/22 verkozen tot Manager van het Jaar in de Premier League. Ook kreeg hij in 2019 de onderscheiding voor de beste coach ter wereld op de Globe Soccer Awards. Bij de FIFA-awards kreeg hij die onderscheiding in 2019 en 2020. In 2019 werd hij bij het Ballon d'Or-gala verkozen tot beste trainer.

Liverpool gaat op dit moment aan kop in de Premier League, staat in de finale van de League Cup, is nog actief in de FA Cup én maakt nog kans op de eindzege in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.