Het sprookje van Weghorst duurt maar voort

Reacties

In 2011 speelde hij nog bij de amateurs van VV Deto, maar Wout Weghorst is inmiddels een zeer gewaardeerde spits in de Bundesliga. Over het wonderlijke seizoen van een spits die maar blijft verrassen.

Het sprookje van Weghorst duurt maar voort

Een blik op de spelerspagina van Weghorst vertelt al een groot gedeelte van het bijzondere verhaal. Acht jaar geleden nog niet actief in het profvoetbal, maar via stapjes richting de top. In 2012 komt hij bij FC Emmen terecht, waar hij lang niet altijd basisspeler was. Twee jaar later is de stap naar Heracles Almelo een feit, waar hij zich uiteindelijk profileert als doelpuntenmaker in de Eredivisie.

Wéér twee jaar later, we zitten inmiddels in 2016, pikt AZ hem op. In de subtop van Nederland slaagt Weghorst glansrijk. De logische vervolgstap, het patroon is inmiddels zichtbaar, is het buitenland. Uiteraard na twee jaar. De vraag die gesteld moet worden: waar speelt Weghorst in 2020? Na opnieuw twee jaar gepiekt te hebben bij zijn nieuwe club.

Want het eerste seizoen van Weghorst in het buitenland was een bijzondere. De Nederlander eindigt op zeventien goals in de Duitse competitie, slechts vijf minder dan topscorer Robert Lewandowski van kampioen Bayern München. Weghorst wordt op de slotdag de tweede Nederlander - na Roy Makaay - in de historie van de Bundesliga die twee of meer hattricks maakt in één seizoen en hij trad in de voetsporen van Wolfsburg-iconen.

De enige twee spelers die in het shirt van Wolfsburg tweemaal tot een hattrick kwamen in een Bundesliga-seizoen, waren Edin Dzeko en Grafite in dat magische kampioensjaar 2008/09. Weghorst is hot, zo mogen we inmiddels wel stellen.

Bondscoach Ronald Koeman nam hem weer op in zijn voorselectie voor de eindronde van de Nations League, de vorige keer viel Weghorst op het laatste moment af in de selectieprocedure. Maar er komt een moment dat de bondscoach niet om de spits met het neusje voor de goal heen kan.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.