Het regent rode kaarten in Spanje: clubs trekken aan de bel

Reacties

De thuiswedstrijd tegen Cádiz heeft Real Betis als het gaat om discipline een nieuw dieptepunt opgeleverd. Na rood voor Sergio Canales en Aitor Ruibal staat de teller al op twaalf rode kaarten dit seizoen in La Liga. Dat schrikbarend hoge aantal staat niet op zichzelf in de Spaanse competitie.

Het regent rode kaarten in Spanje: clubs trekken aan de bel
© Pro Shots

Subtopper Betis ging in eigen huis niet alleen verrassend onderuit tegen Cádiz, het team van trainer Manuel Pellegrini eindigde de wedstrijd met negen man. Canales was in de 38ste minuut al met direct rood van het veld gestuurd en Ruibal moest in de zestigste minuut vertrekken. Geen team in La Liga heeft dit seizoen nu zoveel rode kaarten gekregen als Betis.

Stadgenoot Sevilla komt echter wel in de buurt met elf rode kaarten. Ook bij Los Nervionenses werden deze speelronde twee spelers van het veld gestuurd, tot grote frustratie van de club. Sevilla publiceerde daags na het 2-2 gelijkspel tegen Celta de Vigo een statement. 'De cijfers zijn veelzeggend. Als het gaat om gemaakte overtredingen zijn we de nummer veertien van La Liga, maar we staan nu wel bovenaan als het gaat om rode kaarten en tweede als het gaat om gele kaarten. De gemiddeldes in Spanje moeten een wake-up call zijn. La Liga is met afstand de topcompetitie met de meeste kaarten. In de Premier League zijn meer speelrondes gespeeld, maar zijn dit seizoen 29 rode kaarten uitgedeeld. In La Liga zijn dat er al 108', stelde de Sevilla-leiding.

Espanyol kwam zaterdag met een soortgelijk statement na een rode kaart voor Aleix Vidal in de thuiswedstrijd tegen Athletic de Bilbao, wat alweer de negende rode kaart voor de club uit Barcelona was.

Ter vergelijking: in de Eredivisie zijn Vitesse en SC Cambuur na 28 speelrondes de teams met de meeste rode kaarten, met elk vier. In La Liga zijn er vlak voor het einde van de 28ste speelronde maar vijf ploegen met minder dan vier rode kaarten.

Team Rode kaarten
1. Real Betis 12
2. Sevilla 11
Elche 11
4. Espanyol 9
5. Getafe 8
6. Atlético Madrid 7
Cádiz 7
8. Barcelona 6
9. Valencia 5
Real Valladolid 5
Osasuna 5
12. Athletic Bilbao 4
Celta de Vigo 4
Rayo Vallecano 4
Villarreal 4
16. Real Mallorca 3
Almería 3
18. Real Sociedad 2
Girona 2
20. Real Madrid 1
Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.