Het ongeëvenaarde rendement van Noni Madueke

Reacties

Noni Madueke maakte zondag op indrukwekkende wijze alweer zijn negende doelpunt van het seizoen. De PSV-aanvaller haalt deze jaargang een buitengewoon hoog rendement. Om dat op waarde te schatten, pakken we de prestaties van zijn leeftijdsgenoten erbij.

Het ongeëvenaarde rendement van Noni Madueke
© Pro Shots

In de Eredivisie begon Madueke dit seizoen slechts zes keer in de basis, maar toch staat de achttienjarige Engelsman in de competitie op zeven doelpunten en vier assists. Geen enkele andere tiener in de Nederlandse competitie heeft zo'n hoog rendement. Vitesse-spits Armando Broja was weliswaar bij evenveel doelpunten betrokken, maar had daar aanzienlijk meer minuten voor nodig.

Ook in de vijf sterkste competities van Europa komt geen speler onder de twintig jaar in de buurt van de cijfers van Madueke. Toptalent Florian Wirtz van Bayer Leverkusen scoort na Madueke en Broja het hoogst. Uiteraard speelt de weerstand in de sterkere competities daarbij ook een rol, bovendien geven de grootste clubs doorgaans weinig speeltijd aan tieners.

Tieners met hoogste rendement in Europa

Sterkste vijf competities + de Eredivisie
Sterkste vijf competities + de Eredivisie

Het is daarom misschien logischer om enkel naar de Eredivisie te kijken. Daar blijkt Madueke in ieder geval een buitengewoon succesvolle supersub. Als invaller was hij al vijf keer trefzeker voor PSV, meer dan iedere andere speler. Reza Ghoochannejhad van PEC Zwolle heeft er één minder.

Omdat Madueke in de Europa League en het TOTO KNVB-bekertoernooi ook nog goed was voor twee treffers en twee assists, is hij nu iedere 69 minuten direct betrokken bij een doelpunt. Van alle Eredivisie-spelers scoort alleen Ajax-aanvaller Lassina Traoré op dat gebied hoger, al kwam het merendeel van zijn totaal voort uit de 0-13 zege bij VVV-Venlo (vijf goals, drie assists).

Eredivisie-spelers met hoogste rendement

Laatste kans voor Ihattaren bij PSV: wie redt Mo?
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.