Het kan dus toch: tienduizend fans aanwezig bij Hongaarse bekerfinale

Reacties

In 'het nieuwe normaal' raken we gewend aan wedstrijden in lege stadions, maar bij de Hongaarse bekerfinale tussen Budapest Honved FC en Mezokovesd zullen woensdagavond zo'n 10.000 toeschouwers op de tribunes zitten. Zij zijn met de nodige voorzorgsmaatregelen welkom.

Het kan dus toch: tienduizend fans aanwezig bij Hongaarse bekerfinale
© Pro Shots

De Hongaarse bekerfinale wordt afgewerkt in de Puskás Aréna, die speciaal voor het inmiddels uitgestelde EK van 2020 gebouwd werd. In het gloednieuwe stadion is plaats voor ruim 67.000 bezoekers. De Hongaarse voetbalbond zag door de enorme capaciteit van de Puskás Aréna de mogelijkheid om toch nog behoorlijk wat toegangskaarten te verkopen.

De vraag naar de tickets was groot: zo groot, dat de bond volgens Reuters besloot om nog wat extra tickets op de markt te brengen. Laszlo Toth, directeur van finalist Mezokovesd, laat aan het regionale NSO weten dat er ongeveer 10.000 supporters verwacht worden. Zij moeten zich verdelen over het enorme stadion: vanwege de veiligheidsvoorschriften mag er per vier stoelen maar één plek bezet worden. Ook mogen de fans niet direct achter elkaar gaan zitten.

Hongarije is minder hard getroffen door het coronavirus dan andere Europese landen, mede door een vroege en strikte avondklok op te leggen. In mei werden de regels versoepeld en de competities hervat. Bij de eerste wedstrijden na de coronabreak waren ook al supporters in beperkte aantallen welkom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.