Het foefje van Slot: AZ-trainer erg blij met uitvoering tegen Napoli

Reacties

Mede door een goede wedstrijdvoorbereiding heeft AZ donderdagavond aan het langste eind getrokken in het Europa League-duel met Napoli. Het viel de technische staf van AZ tijdens de voorbereiding op dat de defensie van Napoli niet altijd even sterk stond tijdens het verdedigen van lage voorzetten en daar profiteerde de Eredivisionist optimaal van.

Het foefje van Slot: AZ-trainer erg blij met uitvoering tegen Napoli
© Pro Shots
Napoli
Napoli
0 - 1
AZ
AZ

AZ stond het merendeel van de wedstrijd met de rug tegen de muur, maar tijdens een spaarzame uitbraak schoot Dani de Wit raak na een lage voorzet van Jonas Svensson. De Wit, die begon als gelegenheidspits, dook op in de gevallen ruimte die al voorspeld werd in de tactische analyse.

Met FOX Sports keek trainer Arne Slot terug op het moment in de 57ste minuut. Svensson kwam vrij op de achterlijn en hij vond De Wit. 'De centrale verdedigers lopen altijd terug naar de goal. Dat is een heel goede manier van verdedigen, maar dan moet je wel verdedigende middenvelders hebben die het gebied rond de penaltystip afschermen.' Dat gebeurde in de tweede helft dus niet, waardoor De Wit kon scoren.

Het was een spaarzaam aanvallend moment voor AZ, dat buiten de goal van De Wit maar één keer tussen de palen schoot. Aanvoerder Teun Koopmeiners, die zich bezighield met het dekken van Dries Mertens, is vooral blij dat AZ nu een vervelende periode achter zich kan laten. In de Eredivisie werden veel punten verspeeld en AZ kreeg te maken met een corona-uitbraak. 'Dit is wel een heel lekkere, met alle teleurstellingen die we hebben gehad in de afgelopen wedstrijden en de coronagevallen.'

AZ moet zich nu razendsnel voorbereiden op de volgende wedstrijd, komende zondag staat alweer de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma in de Eredivisie. Wel wordt er pas om 20.00 uur afgetrapt. NK Rijeka is de komende Europese tegenstander van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.