Hertha kan het ook zonder opgesloten Magath: eerste zege van 2022

Hertha BSC heeft zaterdag een belangrijke slag geslagen in de strijd om lijfsbehoud. Zonder de nieuwe trainer Felix Magath op de bank boekten de hoofdstedelingen in eigen huis de eerste overwinning van 2022.

Hertha BSC
Hertha BSC
3 - 0
1899 Hoffenheim

Hertha stelde Magath eerder deze week aan als opvolger van de ontslagen Tayfun Korkut. De 68-jarige oefenmeester zou tegen Hoffenheim zijn debuut maken, maar een positieve coronatest gooide roet in het eten. Magath sprak zijn spelers vooraf wel toe vanaf zijn hotelkamer en hield tijdens het duel contact met assistent-trainer Mark Fotheringham.

Hertha, waar ook de niet fitte Jurgen Ekkelenkamp ontbrak, begon de 28ste speelronde op de zeventiende plaats. Die werd vijf minuten voor rust virtueel verlaten, toen Niklas Stark met een kopbal de score opende. Scheidsrechter Daniel Schlager keurde het doelpunt aanvankelijk af vanwege buitenspel, maar de VAR constateerde dat daar geen sprake van was. Na een uur deed Ishak Belfodil zijn oude werkgever pijn door de score te verdubbelen, met een eigen doelpunt zorgde Duits international David Raum ongewild voor het slotakkoord.

Door de eerste zege van het kalenderjaar wipt Hertha naar de zestiende plaats in de Bundesliga. Die leidt op het eind van de rit tot play-offs met de nummer drie van de 2. Bundesliga.

Greuther Fürth
0 - 0
SC Freiburg
SC Freiburg

Niet alleen Hoffenheim liet dure punten liggen in de strijd om de Europese tickets, ook Freiburg kwam niet tot een overwinning. De club van doelman Mark Flekken bleef op bezoek bij hekkensluiter Greuther Fürth steken op een doelpuntloos gelijkspel. Bij de thuisploeg begon Nick Viergever in de basis en bleef Jetro Willems de hele wedstrijd op de bank. Viergever liep in de slotfase nog tegen een gele kaart aan.

FSV Mainz 05
4 - 0
Arminia Bielefeld

Met Jean-Paul Boëtius in de basis beleefde FSV Mainz 05 een eenvoudige middag. Dat was mede te danken aan Arminia Bielefeld, dat liefst drie penalty's veroorzaakte. Die werden benut door Moussa Niakhaté, Jonathan Burkardt (ook de maker van het openingsdoelpunt) en Marcus Ingvartsen. Bielefeld kon daar niks tegenover stellen en zakt daardoor naar de zeventiende plaats in de Bundesliga.

VfB Stuttgart
3 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

Jeffrey Gouweleeuw leed met FC Augsburg een gevoelige nederlaag bij concurrent VfB Stuttgart. De bezoekers gingen met rust met 1-2 aan de leiding, maar Stuttgart knokte zich in de laatste tien minuten helemaal terug. Gouweleeuw, die na ruim een uur naar de kant werd gehaald, zag vanaf de bank dat Omar Marmoush eerst voor de gelijkmaker zorgde en een paar minuten later Tomas Tiago in staat stelde om de winnende treffer te produceren (3-2).