Hertha BSC krijgt verrassende nieuwe voorzitter met drie keer een stadionverbod

Reacties

De verkiezingen bij Hertha BSC hebben zondag voor een aardverschuiving gezorgd. Met Kay Bernstein krijgt de Duitse club een voorzitter die ooit meerdere keren de toegang tot het stadion werd ontzegd.

Hertha BSC krijgt verrassende nieuwe voorzitter met drie keer een stadionverbod
© Pro Shots

Bernstein troefde tot verrassing van velen met 54 procent van de stemmen zijn concurrent Frank Steffen af. Daardoor krijgt De Oude Dame niet de kandidaat van de clubleiding maar een voormalig lid van de harde kern.

'Ik ben geen ultra en ik behartig ook niet de belangen van de ultra's. Ik ben de voorzitter van alle Herthaner', klonk het uit de mond van Bernstein, die het stokje overneemt van de opgestapte Werner Gegenbauer.

In het verleden speelde Bernstein als gangmaker een voorname rol in de harde kern van Hertha BSC. Zijn gedrag had tot drie keer toe geleid tot een stadionverbod. Inmiddels zit hij als ondernemer en sponsor op de hoofdtribune.

Zijn standpunt over vuurwerk laat zien dat zijn hart ook nog ligt bij de harde kern. 'Ik ben niet voor en niet tegen vuurwerk. Ik vind dat de discussie na 25 jaar achterhaald is en dat we over een verantwoorde omgang moeten praten die niemand in gevaar brengt.'

Een van zijn speerpunten is om snel met de grote investeerder Lars Windhorst aan tafel te gaan. Die had eerder zijn grote ongenoegen uitgesproken over de nu opgevolgde Gegenbauer. 'We gaan het gesprek open en zonder voorbehoud in', aldus Windhorst in reactie op de verkiezingsuitslag. 'Het kan alleen maar beter worden dan vroeger.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.