Hertha BSC benadert populaire Ellery Cairo

Ellery Cairo hoeft niet te vrezen dat hij volgend seizoen in de Tweede Bundesliga speelt. Hertha BSC heeft geïnformeerd naar de aanvaller.

Hertha BSC benadert populaire Ellery Cairo

Cairo degradeerde met SC Freiburg, dat al maanden hekkensluiter is in de Bundesliga. Drie andere Bundesliga-clubs zijn zeer geïnteresseerd in de 26-jarige Rotterdammer.

Hertha BSC is één van die clubs, laat zaakwaarnemer Humprey Nijman weten aan VI.nl. De namen van de twee andere clubs wil hij niet vrijgeven.

Freiburg heeft onlangs een optie in Cairo's contract gelicht, waardoor de Nederlander ook volgend seizoen nog aan de club is verbonden.

'Maar in die verbintenis is een clausule opgenomen, die bepaalt dat Ellery bij degradatie voor een klein bedrag weg mag', aldus Nijman, die daaraan toevoegt dat Cairo wel oren heeft naar de club uit Berlijn. 'Wat denk je? Hertha is een echte topclub.'

Cairo is bezig aan zijn tweede seizoen bij SC Freiburg, waarvoor hij dit seizoen 27 duels in actie kwam. Alle wedstrijden liet coach Volker Finke de Rotterdammer aan de aftrap verschijnen, drie keer scoorde de oud-speler van FC Twente en Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's