Hércules verliest zonder Drenthe, Almería zonder hoop

Hércules Alicante heeft op bezoek bij Málaga met 3-1 verloren en moet zodoende vrezen voor degradatie. Voor hekkensluiter UD Alméria is het wachten op het moment dat het doek valt, de nummer laatst verloor voor de achttiende keer.

Málaga - Hércules Alicante 3-1Royston Drenthe zat niet bij de wedstrijdselectie van de bezoekers. Zonder de Nederlander schoot Hércules wel uit de startblokken. Nelson Valdez was al na drie minuten de maker van het openingsdoelpunt.

Lang kon de uitploeg niet genieten van de voorsprong. De Braziliaan Júlio Baptista nam twee minuten later al de gelijkmaker voor zijn rekening.

In de tweede helft liepen de gastheren uit naar 3-1. Apoño miste eerst nog een strafschop, maar Salomón Rondón en opnieuw Baptista maakten zijn misser ruimschoots goed. Bij die twee treffers stonden de bezoekers nog maar met tien man binnen de lijnen, omdat Matías Fritzler in een tijdbestek van drie minuten twee keer geel kreeg.

Door het verlies blijft Hércules negentiende met 33 punten. Málaga doet goede zaken met het oog op lijfsbehoud en behoudt de aansluiting met de onderkant van de middenmoot.

UD Almería – Sevilla 0-1 Het doelpunt van Renato – hij trof doel na 57 minuten – was doorslaggevend. De hekkensluiter kon de achterstand op eigen veld niet meer goedmaken. Dat had mede te maken met de rode kaart voor Michael Jakobsen. Door de nederlaag heeft Alméria nog steeds zeven punten achterstand op nummer negentien Hércules. Handhaving lijkt zodoende een utopie.

Overigen uitslagen Levante - Sporting Gijón 0-0Racing Santander - Real Mallorca 2-0