Heracles vervolgt sterke reeks met zege op tienkoppig ADO

Op het eigen kunstgras heeft Heracles Almelo relatief eenvoudig van ADO Den Haag gewonnen. Het overwicht werd voor rust al uitgedrukt in de score: 1-0.

In de openingsfase was ADO fel en leek de ploeg zich te willen revancheren voor de 0-4 nederlaag tegen Roda JC van vorige week. Het vroege offensief leverde niet meer op dan een kans voor Mike van Duinen. Van dichtbij schoot de spits na een mooie combinatie echter voorlangs.

Heracles zette de afgelopen weken een opgaande lijn in en die werd na de mindere openingsfase doorgezet tegen ADO. Lerin Duarte was de vormgever op het middenveld van de club uit Almelo en was bij vrijwel iedere aanval betrokken.

Na een halfuur stond de door Ajax begeerde Duarte met een uithaal ook aan de basis van de openingstreffer van zijn elftal. Doelman Gino Coutinho kon zijn schot en de rebound van Mikhail Rosheuvel (foto rechts) nog keren, maar op de daarop volgende inzet van Jason Davidson was hij kansloos. Voor de verdediger uit Australië was het zijn eerste competitiegoal in zijn carrière.

In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels hetzelfde. Heracles was de bovenliggende partij, maar kwam niet verder dan wat spaarzame kansen. De bezoekers kregen echter nauwelijks mogelijkheden. Na een uur greep trainer Maurice Steijn dan ook in met een dubbele wissel. Malcolm Esajas en Michiel Kramer kwamen het veld in voor de teleurstellende aanvallers Ninos Gouriye en Jerson Cabral.

Een kleine twintig minuten voor het einde van de wedstrijd moest ADO tot overmaat van ramp ook nog door met tien man. Rechtsback Dion Malone voerde eerst een grove charge uit, om vervolgens vast te houden, waardoor hij met twee gele kaarten binnen twee minuten het veld moest verlaten. Daardoor kwam de 1-0 voorsprong van Heracles niet meer in gevaar.

De Haagse club beleeft met drie punten uit de eerste vijf duels een slechte start. Daarmee bezet ADO momenteel de zestiende plaats. Na de interlandperiode volgen thuiswedstrijden tegen Vitesse en NEC.

Heracles verzamelde - na twee nederlagen - in de laatste drie wedstrijden zeven punten, waarmee het zich nestelt in de brede middenmoot. Over twee weken wacht voor Heracles de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.