Heracles maakt gehakt van Dordrecht, De Graafschap zakt door het ijs

Heracles Almelo heeft vrijdagavond FC Dordrecht van het veld geblazen. De huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie liet weer zijn grootse vorm zien.

Heracles Almelo
8 - 1
FC Dordrecht

De wedstrijd tussen Heracles en Dordrecht begon enkele minuten later omdat er door een sfeeractie veel troep op het veld lag, maar toch viel de eerste goal van de vrijdagavond in Overijssel. Samuel Armenteros werkte in de achtste minuut binnen voor de 1-0. FC Dordrecht sputterde tegen via Aliou Balde, maar nog voor rust liep de thuisclub – via Emil Hansson, Thomas Bruns en Armenteros – uit naar een riante voorsprong. FC Dordrecht mocht in de tweede helft blij zijn dat Heracles niet de dubbele cijfers aantikte, via Armenteros, Laursen en Hansson (tweemaal) kwam de club nog wel dichtbij. De laatste goal van de avond was reden voor een extra feestje, omdat Ismail Azzaoui de assist leverde. De Heraclied stond een jaar lang aan de kant met een knieblessure en beleefde tegen FC Dordrecht een succesvolle rentree.

De Graafschap
0 - 3
Willem II
Willem II

De Graafschap was bezig aan een opmars in de KKD en stond er goed voor in de tweede periode, maar Willem II bleek zelfs na het ontslag van trainer Kevin Hofland een te lastige horde om te nemen. Onder leiding van interim-trainer Reinier Robbemond werd een ruime zege geboekt op De Vijverberg. Elton Kabangu kopte in de eerste helft op mooie wijze raak voor de 0-1, waarna door een knullig moment in het laatste kwartier de wedstrijd beslist werd. Willem II raakte via Max Svensson de paal, de bal stuiterde vervolgens via de knie van De Graafschap-verdediger Rio Hillen terug naar het doel: 0-2. Svensson kreeg vlak voor tijd toch nog zijn doelpunt, ditmaal raakte hij de paal aan de goede kant.

FC Eindhoven
0 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV-Venlo boekte een belangrijke zege in deze wedstrijd in de KKD-subtop, de zege in Eindhoven kwam pas laat tot stand. Mitchell van Rooijen brak een kwartier voor tijd de wedstrijd open na een klutssituatie, waarna Jasper Dahlhaus met een eigen doelpunt voor de eindstand zorgde. Kees de Boer van VVV brak door, omspeelde keeper Nigel Bertrams, maar zag vervolgens hoe Dahlhaus de bal over zijn eigen doellijn werkte.

NAC Breda
NAC Breda
0 - 1
Almere City FC

Het werd een bijzonder avondje in Breda en dat had te maken met twee spelers: Gábor Babos en Jeredy Hilterman. Laatstgenoemde keerde voor het eerst terug in het Rat Verlegh en uitgerekend de spits die uit de NAC-selectie werd gezet besliste de wedstrijd met zijn enige treffer. Hij verschalkte doelman Pepijn van de Merbel, die de hele wedstrijd bleef staan tijdens zijn debuut. Dat voorkwam een bijzonder moment in het Nederlandse profvoetbal, een invalbeurt van Babos bleef immers uit. De Hongaarse keeperstrainer van NAC werd eenmalig bij de wedstrijdselectie gehaald, omdat twee keepers van NAC ziek waren. De 48-jarige Babos had de oudste profvoetballer van Nederland kunnen worden, maar bleef dus de hele wedstrijd op de bank.

Helmond Sport
1 - 0
FC Den Bosch

Van de laatste tien duels verloor Helmond Sport er liefst zeven, maar tegen FC Den Bosch bleek een doelpunt van Arno Van Keilegom voldoende voor de zesde overwinning van het seizoen. De Belg werd volledig vrijgelaten bij de tweede paal en scoorde ondanks nonchalant binnenwerken. Zo blijft Helmond de enige club zonder gelijkspel in het huidige seizoen.