Heracles in blessuretijd naast rivaal Willem II

Ver in blessuretijd ontsnapte Heracles Almelo aan een dure nederlaag. Everton redde voor de ploeg van coach Ruud Brood een punt tegen degradatierivaal Willem II: 2-2.

In een dramatische slotfase dacht Willem II aanvankelijk met de punten aan de haal te gaan, ook al was Heracles in de tachtigste minuut via Stefaan Tanghe aan een verdiende 1-1 gelijke stand gekomen. De Belg scoorde in een klutssituatie.

Want in de negentigste minuut leek het alsnog goed te komen voor de Brabanders. Remon de Vries haalde de doorgebroken Rydell Poepon neer in de zestien. De Heraclied moest met rood van het veld en zag Kristof Imschoot de toegekende strafschop benutten: 1-2. Toch kwam Heracles alsnog op gelijke hoogte. In een alles- of niets-offensief speelde Rob Friend de bal voor de voeten van de bij de tweede paal vrijstaande Everton, en de Braziliaan hielp de zwartwitten met een intikkertje alsnog aan een punt. Beter nog. Hij voorkwam bovendien dat Willem II Heracles passeerde op de ranglijst.

Willem II had de eerste helft nog met een voorsprong afgesloten, al zat er weinig licht tussen beide ploegen. Bij vlagen voetbalden de bezoekers aardig, met kansen voor Delano Hill en Cristiano als gevolg. Maar ook Heracles was enkele malen dicht bij een treffer, zij het dat doelman Maikel Aerts in de weg stond. Saïd Boutahar zorgde uiteindelijk voor de 0-1 door in de dertigste minuut een vrije trap mooi over de muur te tillen.