Heracles haalt Almere-revelatie Van der Water naar de Eredivisie

Reacties

En weer stapt er een speler via de Jupiler League de Eredivisie binnen. Heracles Almelo legt Silvester van der Water van Almere City FC voor drie seizoenen vast.

Heracles haalt Almere-revelatie Van der Water naar de Eredivisie

De rappe en makkelijk scorende aanvaller van de Almeerse formatie kende een prima seizoen onder trainer Jack de Gier. PEC Zwolle en Heracles bekeken de 21-jarige Blaricummer al enkele malen. In de play-offs speelde Van der Water in de duels met MVV Maastricht en Roda JC een belangrijke rol. Hij speelde in Almere vaak vanaf de rechterkant, terwijl hij van origine een linkerspits is.

In januari van dit jaar verlengde Van der Water zijn contract bij Almere City nog tot medio 2019. Heracles zal daarom een transfersom moeten betalen voor de aanvaller. In 2014 stapte hij over van de Bussumse amateurclub SDO naar Almere City. Zijn debuut maakt hij al in februari 2016 en vorig seizoen kwam hij tot vier goals in 28 duels. Afgelopen seizoen begon hij nog in Jong Almere City in De Derde Divisie Zaterdag, maar al snel stelde De Gier hem op in het eerste elftal. Met veertien goals in 29 duels behoorde hij tot de uitblinkers van Almere City.

Van der Water is in Almelo de derde nieuwe speler. Eerder legden de Almeloërs de Duitsers Janis Blaswich en Maximilian Rossmann vast. Heracles laat de laatste jaren geregeld blijken oog te hebben voor talenten in de Jupiler League. Vorige zomer kwam Jamiro Monteiro, afgelopen seizoen de beste Heraclied in de Eredivisie, over van Cambuur en afgelopen winter pikte de club Mo Osman (die nog niet veel speelde) op bij Telstar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.