Heracles geeft zege bijna weg tegen Roda JC

Heracles Almelo heeft na twee nederlagen op rij weer gewonnen. De ploeg zat een kwartier voor tijd op rozen, maar gaf de ruime voorsprong nog bijna weg. De ploeg van Gertjan Verbeek won uiteindelijk met 3-2 van Roda JC.

Roda JC-coach Harm van Veldhoven koos de afgelopen weken voor of Mads Junker of Morten Skoubo. Tegen Heracles Almelo liet de oefenmeester beide spitsen op de bank en posteerde Jeanvion Yulu Matondo en Anouar Hadouir in de aanval. Bij Heracles Almelo verving Dennis Telgenkamp de geschorste Martin Pieckenhagen onder de lat.

Terwijl beide ploegen diverse kansen kregen, toonde de ploeg van Gertjan Verbeek zich het meest trefzeker. In de 23ste minuut profiteerde Everton van miscommunicatie tussen Bram Castro en Davy De Fauw. Kort na rust was het 2-0. Een voorzet van Tim Breukers werd verlengd door Darl Douglas naar Bas Dost die de bal het doel infrommelde.

Een kwartier voor tijd schoot Willy Overtoom een hoekschop in één keer achter de mistastende Castro en leek niets een zege van Heracles in de weg te staan. Toch werd het nog even spannend. Junker mikte raak als eindpunt van een zaalvoetbalaanval en twee minuten voor affluiten kopte Pa-Modou Kah een voorzet van Boldizsár Bodor binnen. Verder kwam Roda JC niet.