Heracles geeft bekerzege vervolg met winst op Utrecht

Na de spectaculaire uitzege op AZ in de KNVB-beker (2-4) heeft Heracles Almelo in de competitie opnieuw goede zaken gedaan. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht werd tien minuten voor tijd beslist: 3-1.

De doelmannen van beide ploegen vertolkten een negatieve hoofdrol tijdens de wedstrijd. Al na drie minuten viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een voorzet van Mark Looms werd door Utrecht-doelman Roberto Fernández verkeerd ingeschat: 1-0. Samuel Armenteros tikte de bal in voordat de Paraguayaan de bal kon pakken.

Door de bliksemsnelle voorsprong leek Heracles op rozen te zitten. De Almeloërs slaagden er echter niet in om de tegenstander snel over de knie te leggen. Utrecht creëerde weinig en liet Heracles het spel bepalen.

Het elftal van trainer Jan Wouters kwam echter sterk de kleedkamer uit. Het resulteerde in de gelijkmaker van Cedric van der Gun. De aanvaller profiteerde van een foutje van Remko Pasveer, die geen controle over een houdbare bal kreeg: 1-1. Utrecht trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe, totdat Alje Schut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving.

Ninos Gouriye wees tien minuten voor tijd Heracles de weg naar de overwinning. Met een krachtige uithaal bepaalde hij de stand op 2-1. De drie punten werden uiteindelijk defnitief veilig gesteld door het tweede doelpunt van Gouriye: 3-1.

Heracles blijft twaalfde staan met één punt achterstand op RKC Waalwijk. Utrecht staat dertiende, met slechts vijf punten voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo. Foto: VI Images