Heracles gaat toch in zee met Oubella én haalt op valreep buitenspeler binnen

Reacties

Heracles Almelo heeft zich versterkt met Kasper Lunding, terwijl ook Elias Oubella een dag voor de transferdeadline is toegevoegd aan de selectie van Heracles Almelo.

Heracles gaat toch in zee met Oubella én haalt op valreep buitenspeler binnen
© nesimages.nl

Lunding (foto) komt over van Aarhus GF, dat hem deze zomer nog uitleende aan het Noorse Odds BK. De 21-jarige Deen is een linksbenige rechtermiddenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan. De jeugdinternational van Denemarken biedt trainer Frank Wormuth zo meer opties. Technisch directeur Tim Gilissen wilde er graag nog een buitenspeler bij, omdat Silvester van der Water vroeg of laat een keer gaat vertrekken. De transfer van de rechtsbuiten naar Orlando City is van de baan, maar over een kleine drie maanden gaat de markt alweer open.

In dienst van Odds BK was Lunding het afgelopen halfjaar goed voor vier doelpunten in veertien officiële duels. Heracles kan wel wat scorend vermogen gebruiken: in de eerste vier Eredivisie-duels kwamen de Almeloërs tot drie treffers.

Oubella was afgelopen zomer op proef bij Heracles, maar tot een contract leidde dat in eerste instantie niet voor de negentienjarige verdediger van 1. FC Köln. Anderhalve maand later werden beide partijen het eens over een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. 'Die twee weken heb ik als heel positief ervaren', blikt Oubella terug op zijn proefperiode. 'Ik werd goed opgevangen door het team en voelde me hier op mijn plek. Ik ben blij dat ik nu voor Heracles Almelo getekend heb.'

'Elias heeft ons overtuigd van zijn kwaliteiten', legt Gilissen uit. 'We verlengden zijn stageperiode begin augustus en hebben hem ook in de oefenduels tegen FC Groningen en PEC Zwolle in actie gezien. Toen al hebben we met FC Köln gesproken over een overgang, maar dat was op dat moment niet mogelijk. Nu aan het einde van de transferwindow was dat gelukkig wel het geval. Met de komst van Elias hebben we de verdediging naar wens ingevuld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.