Heracles en ADO strijden verder om Europees ticket

Voor ADO Den Haag behoort de laatste competitiewedstrijd niet tot de beste van het seizoen. In de slotfase liep de score uit tot 3-0 in het voordeel van de Heraclieden.

In de eerste helft was ADO de bovenliggende partij. Tot echt gevaarlijke momenten kwamen de Hagenaren echter niet. Na een beginfase waar ADO dominanter was kwam Heracles aan bod. Toch kon de thuisploeg ook niet voor gevaar zorgen.

Het duurde liefst zeventig minuten voordat de supporters in het Polman Stadion mochten juichen. Een strafschop werd verzilverd door Willie Overtoom.

De voorsprong zorgde voor een boost bij Heracles. ADO ging binnen tien minuten pijnlijk ten onder. In de 84ste minuut verdubbelde Overtoom de marge. In de 87ste minuut stelde Samuel Armenteros de score op 3-0.

ADO moet vechten voor een plaats in Europa. In de play-offs zal duidelijk worden of de ploeg van John van den Brom een plaats in de Europa League kan bemachtigen. Ook Heracles zal aan die strijd deelnemen. De Heraclieden beëindigen het seizoen met een achtste plaats. Foto: VI Images