Heracles bijt zich na roerige week stuk op Go Ahead Eagles

Heracles Almelo is er zondagmiddag niet in geslaagd zijn eerste zege van 2022 te boeken. Na een roerige week lukte het de thuisploeg niet om Go Ahead Eagles te verslaan.

Heracles Almelo
1 - 1
Go Ahead Eagles

In aanloop naar de wedstrijd op Erve Asito ging het veel over Rai Vloet. Heracles meldde vrijdagavond dat de middenvelder, die in november betrokken was bij een dodelijk auto-ongeluk, geschorst was. Algemeen directeur Rob Toussaint benadrukte voor aanvang van het duel met Go Ahead dat Vloet het shirt van Heracles niet meer zal aantrekken.

Net als vorige week tegen NEC was Luca de La Torre de vervanger van Vloet als aanvallende middenvelder. De Amerikaan bood Kaj Sierhuis al vroeg een grote kans, maar de spits tikte de bal naast. Heracles bleef aandringen en kreeg even later via De La Torre opnieuw een flinke mogelijkheid. Na iets meer dan een half uur was het dan eindelijk raak: Sierhuis troefde Joris Kramer af en werkte de 1-0 binnen. Voor de 23-jarige aanvaller was het pas zijn derde Eredivisie-doelpunt van het seizoen en zijn eerste sinds november.

Ook na rust kreeg Heracles kansen, maar de thuisploeg verzuimde de trekker over te halen, waardoor het spannend bleef. Luuk Brouwers kwam net tekort voor de gelijkmaker, maar in de 73ste minuut viel die alsnog. Isac Lidberg was het meest doortastend bij een lange bal van achteruit en tikte de 1-1 binnen. Daar ging een botsing met doelman Janis Blaswich aan vooraf, maar dat vonden arbiter Jannick van der Laan en de VAR niet genoeg om de goal af te keuren.

Heracles begon daarna aan een slotoffensief, maar kwam niet meer tot een winnende treffer. Aan de andere kant liet Iñigo Córdoba na om de 1-2 te maken. Heracles speelde zo voor het derde duel op rij gelijk en blijft dertiende op de ranglijst. Go Ahead staat een plaats hoger met twee punten meer.