Heracles Almelo al binnen half uur klaar met NAC

Een bliksemstart heeft Heracles Almelo drie punten opgeleverd tegen NAC Breda. De ploeg van trainer Peter Bosz boekte in eigen huis haar derde thuisoverwinning van het seizoen (4-1).

Daar waar het buiten Almelo allemaal zeer moeizaam gaat, Heracles pakte slechts één punt in zes wedstrijden, bleven de drie punten eenvoudig in het Polman Stadion. Samuel Armenteros opende al in de tweede minuut de score en zes minuten later maakte Mark-Jan Fledderus er zelfs al 2-0 van. De middenvelder schoot een korte hoekschop in de korte hoek achter Jelle ten Rouwelaar.

NAC was overdonderd door de twee snelle treffers en kon er maar weinig tegenover zetten. Alleen Leonardo, weer in de basis begonnen nadat hij de weken ervoor wegens disciplinaire redenen genoegen moest nemen met een bijrol, stichtte wat gevaar in de Heracles-defensie. Nog binnen het half uur was het duel definitief beslist, al kreeg de thuisclub daarbij wel hulp van Kevin Blom.

Armenteros ging gewillig naar de grond na licht aangeraakt te zijn door Gábor Horváth en Blom besloot het te belonen met een strafschop, welke door Willy Overtoom werd benut. Het zorgde er tevens voor dat het restant weinig verheffend was. Glynor Plet maakte er tien minuten voor tijd nog 4-0 van, waarna Kees Luijckx de eer namens NAC redde door een vrije trap binnen te schieten.

Door de overwinning klimt Heracles naar de twaalfde plaats, met twaalf punten uit elf wedstrijden. NAC heeft één punt meer en bezet daardoor de elfde positie in de stand van de Eredivisie.