Helsingborg zet in Enschede B-team FC Twente te kijk

FC Twente heeft het Europese toneel in stijl verlaten. De Enschedese formatie bleef in de groepsfase van de Europa League ook tegen Helsingborgs IF met lege handen achter (1-3).

FC Twente slaagde er niet in het Europese avontuur positief af te sluiten. Helsingborgs IF, zesde in Zweden, maakte dankzij de zege in de Grolsch Veste de Tukkers zelfs laatste in groep L, die werd gewonnen door Hannover 96 voor Levante.

De Enschedese ploeg, die al na vijf duels was uitgeschakeld voor de volgende ronde, kwam in de groepsfase zodoende niet verder dan een schamele oogst van vier punten dankzij vier remises.

De Europese nederlaag tegen Helsingborgs IF was te verklaren door de formatie waarmee trainer Steve McClaren aan de wedstrijd begon. Om risico's te voorkomen met het oog op het topduel met PSV van zondag stuurde hij een veredeld reserveteam het veld in.

Tim Hölscher (foto onder) maakte zijn Europese debuut, terwijl Filip Bednarek zelfs voor het eerst meedeed in de hoofdmacht van FC Twente. De entree van de Poolse doelman was tekenend voor de insteek van McClaren. De Britse coach mist al zijn keepers Nikolay Mihaylov en Daniel Fernandes vanwege blessures en liet daarom Sander Boschker tegen Helsingborgs IF uit voorzorg zelfs buiten zijn selectie. Wouter Dronkers zat als stand-in op de bank.

Maar juist een van de ervaren krachten, Denny Landzaat, mocht zich de beroerde avond aanrekenen. De oud-international leed onnodig balverlies op het middenveld, waarvan uiteindelijk Nikola Djurdjic profiteerde en daarmee de thuisploeg al in de zesde minuut op achterstand zette. Defensief maakte FC Twente sowieso een weinig solide indruk, hetgeen werd onderstreept door de 0-2 van Alejandro Deboya in de 22ste minuut.

Ook aanvallend stelde FC Twente lange tijd teleur. In de 67ste minuut werd de verloren avond voor FC Twente onderstreept door Thomas Sørum, die na voorbereidend werk van Rachid Bouaouzan de 0-3 simpel kon binnen tikken.

Nacer Chadli, die na een maand aan de zijlijn zijn rentree maakte, deed in elk geval wel een uur wedstrijdritme op. Met het oog op het duel met PSV was dat plezierig, en ook een van de weinig positieve punten van het laatste optreden van de Enschedeërs in Europa van dit seizoen.

In 74ste minuut redde Dusan Tadic, met Wout Brama koud ingevallen, met een fraaie vrije trap de eer. Maar het was niet meer dan een schrale troost na een mager Europees seizoen voor FC Twente.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.