'Helmond Sport trekt tegen Sparta aan langste eind'

Trainer Eric Meijers wil een einde maken aan het net-niet-syndroom van Helmond Sport. Sparta Rotterdam, waar trainer Henk ten Cate zijn strijdplan aan lijkt te passen, is donderdag de eerste horde die het moet nemen op de weg naar de Eredivisie.

'Helmond Sport trekt tegen Sparta aan langste eind'

'Je kunt de geschiedenis niet vergeten, aan mij de taak om dit keer succesvol met Helmond te zijn', aldus Meijers in gesprek met Omroep Brabant. 'Afgelopen jaren kregen we vooral complimenten, maar nu willen we eens promoveren.'

Helmond Sport haalde de afgelopen elf jaar negen keer de play-offs. Vier keer daarvan stond het op de drempel van de Eredivisie, maar lukte het net niet. PEC Zwolle, Excelsior, VVV-Venlo en Sparta bleken de sta-in-de-weg voor Helmond. Desalniettemin is Meijers positief gestemd: 'Ik denk dat wij aan het langste eind gaan trekken.'

SpartaWaar de oefenmeester van Helmond vasthoudt aan zijn elftal, lijkt Henk ten Cate dat niet te doen. De interim-trainer van Sparta ruimt een basisplaats in voor de herstelde Jaime Bruinier, die na zijn zware knieblessure zijn eerste basisplaats heeft sinds een jaar. 'Ik voel me goed en ben fit genoeg om een hele wedstrijd weer volle bak te geven', zegt Bruinier tegenover RTV Rijnmond.

Verwacht wordt dat de ervaren oefenmeester zijn formatie in een 4-4-2-variant het veld in stuurt tegen de Brabanders. 'We spelen tegen Helmond Sport. Een lastige en goede tegenstander', was de korte reactie van Ten Cate, die zijn opstelling nog niet wilde prijsgeven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen