Helmond Sport sneuvelt na strafschoppen bij Xerxes

Ook Helmond Sport heeft na een tumultueus duel uitschakeling in het bekertoernooi niet kunnen voorkomen. Het Rotterdamse Xerxes DZB was na strafschoppen de sterkste.

Na 26 minuten bracht de Amerikaan Charles Kazlauskas Helmond Sport op voorsprong. De Jupiler League-club leek op een overwinning af te stevenen, totdat Kevin Vermeulen tien minuten voor tijd de gelijkmaker liet aantekenen.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Xerxes zelfs op voorsprong, via een treffer van Ricardo Danning. Het mocht echter niet baten. Door de goal van Mees Siers in de 93ste minuut moest er verlengd worden.

Helmond Sport sloot het duel ook nog eens af met tien man. Gilian Justiana zag twee keer de gele kaart en moest vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Door doelpunten van Erik Quekel (2-3) en Yoeri Rombouts (strafschop, 3-3) kwam er op Sportpark Faas Wilkes een strafschoppenserie aan te pas.

Waar ex-Spartaan Anthony Bentem faalde bij Xerxes, daar scoorden doelman Wouter van der Steen en Erik Quekel niet voor Helmond. Xerxes verzekerde zich daardoor van een plek in de derde ronde van de KNVB-beker.

Overige uitslagenSWZ Boso Sneek - Noordwijk 2-1 na verlengingCapelle - HBS 3-4 na verlenging Voor alle doelpuntenmakers en de andere uitslagen in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi klik hier. Foto: VI Images