Hele bestuursraad Ajax legt taken neer wegens gebrek aan vertrouwen

Reacties

De voltallige bestuursraad van Ajax legt de taken per 1 september neer. Dat liet voorzitter Frank Eijken woensdag weten tijdens een algemene ledenvergadering. Hij voelde geen steun voor het huidige gevoerde beleid bij de club.

Hele bestuursraad Ajax legt taken neer wegens gebrek aan vertrouwen
© Pro Shots

De bestuursraad van Ajax bestaat verder uit Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut. Ook zij leggen hun taken per begin september neer. De bestuursraad vertegenwoordigt de leden van Ajax tijdens algemene ledenvergaderingen en heeft met 73 procent van de stemmen een belangrijk aandeel.

Onlangs ontstond intern veel discussie over het besluit om de raad van commissarissen te honoreren. Ook Mister Ajax Sjaak Swart liet daar zijn onvrede over blijken. In samenwerking met een aantal andere clubiconen pleitte hij in een brief voor meer Ajax-DNA in het bestuur.

Het is de laatste maanden überhaupt zeer onrustig op bestuurlijk vlak bij Ajax. Zo vertrokken onder anderen hoofdscout Henk Veldmate, hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali, assistent-trainer Michael Reiziger en jeugdtrainer Gerald Vanenburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.