Hekkensluiter Siena weer puntloos na gemiste strafschop

Siena kreeg een goede kans om weer een punt bij te sprokkelen in de strijd tegen degradatie. Omdat Alessandro Rosina in de slotfase echter een strafschop miste, bleef de hekkensluiter met lege handen achter tegen Torino (3-2).

Torino-middenvelder Matteo Brighi ging in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dom in de fout door Francesco Della Rocca in de eigen zestien te haken bij een 3-2 stand. Rosina legde aan om Siena alsnog een punt te bezorgen, maar faalde hopeloos en schoot naast. Vervolgens gaf Torino de voorsprong niet meer weg.

De thuisploeg was al snel op voorsprong gekomen na een doelpunt van Brighi. Reginaldo maakte na een half uur gelijk, maar nog voor rust zorgden Rolando Bianchi en Alessio Cerci voor een comfortabele 3-1 voorsprong voor de tweede club uit Turijn. Invaller Michele Paolucci bracht Siena een kwartier voor tijd nog dichterbij, maar verder kwam Siena uiteindelijk niet.

Siena blijft de rode lantaarndrager van de Serie A met elf punten uit twintig duels. Torino stijgt naar de twaalfde plaats met 23 punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.