Hekkensluiter ADO thuis keihard onderuit tegen Heracles

Heracles Almelo heeft op bezoek bij ADO Den Haag een ruime overwinning geboekt (0-3). De ploeg van trainer Jan de Jonge kende een bliksemstart in het Kyocera Stadion, waar de hekkensluiter niets in te brengen had.

De wedstrijd was nog geen tachtig seconden oud toen Bryan Linssen de score opende namens de bezoekers. De rappe aanvaller rondde koel af op aangeven van Mark Uth. Het was alweer het zesde doelpunt van Linssen in de laatste zes wedstrijden in de Eredivisie.

In de 34ste minuut besliste Uth de wedstrijd door binnen te koppen uit een voorzet van Mikhail Rosheuvel. De 0-2 zorgde voor veel onrust op de tribunes, waar de fans van ADO zich tegen de eigen ploeg keerden. Een deel van de tribune werd leeggemaakt (foto midden).

De protestactie zorgde er niet voor dat ADO beter in de wedstrijd kwam. Ook na rust was Heracles minimaal een klasse beter, maar de club uit Almelo was slordig in de afronding. Toch werd het nog 0-3 via Uth, die zijn tweede maakte na voorbereidend werk van Iliass Bel Hassani.

De thuisclub mocht van geluk spreken dat het bij drie tegentreffers bleef, maar blijft door de forse nederlaag voorlopig hekkensluiter in de Eredivisie. De vraag is hoe lang trainer Maurice Steijn mag aanblijven bij ADO, dat na 22 wedstrijden twintig punten bij elkaar sprokkelde. Heracles Almelo heeft 28 punten en stijgt daarmee naar de tiende plaats.