Heet avondje NAC met terugkeer Vermeer in Ajax-doel

In de aanloop naar de 32ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan NAC Breda en Ajax tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion.

Heet avondje NAC met terugkeer Vermeer in Ajax-doel

NAC BREDA - AJAX

NAC Breda won zijn laatste twee thuisduels en incasseerde daarin geen treffers (Willem II 4-0 en NEC 2-0).

Ajax is elf duels op rij ongeslagen in de Eredivisie (W8, G3), de langste reeks van alle clubs.

Ajax is bij een overwinning op NAC landskampioen indien PSV en Feyenoord beide verliezen (tegen respectievelijk FC Groningen en Heracles Almelo) en Vitesse minimaal gelijkspeelt tegen Willem II.

Ajax maakte afgelopen weekend tegen SC Heerenveen (1-1) voor de 25ste keer de openingstreffer. Veruit het meeste van alle Eredivisieclubs.

Ajax nam de meeste hoekschoppen dit seizoen in de Eredivisie (210).

Ajax verloor uit maar één keer dit seizoen: van Vitesse met 3-2 (W9, G5, V1). De Amsterdammers zijn de enige ploeg in de Eredivisie met slechts één uitnederlaag.

Ajax scoort dit seizoen uit meer dan thuis (39 om 35).

NAC won negen van de 91 ontmoetingen met Ajax in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen 68 keer. Veertien keer eindigde de ontmoeting in een remise.

Ajax-clubtopscorer Siem de Jong (elf doelpunten) is één goal verwijderd van de grens van vijftig doelpunten in de Eredivisie. De captain scoorde echter de laatste vier duels niet.

NAC won voor het laatst op 21 september 2003 (4-2) van Ajax in eigen huis. De acht wedstrijden daarna wonnen de Brabanders niet meer.

In de laatste veertien thuiswedstrijden tegen Ajax incasseerde NAC telkens minimaal één treffer. Uitwedstrijden meegerekend moest NAC in de laatste 29 wedstrijden telkens minimaal één keer vissen.

Ajax maakte de minste overtredingen dit seizoen (310), een gemiddelde van tien per wedstrijd.

NAC scoorde dit seizoen zes keer vanuit een hoekschop, samen met PEC Zwolle het hoogste aantal van de competitie.

NAC-aanvaller Elson Hooi scoorde in zijn laatste twee duels in Breda (drie goals).

Ajax maakt de meeste doelpunten van alle Eredivisieclubs (veertien) in het eerste kwart van de wedstrijd.

Ajax won zijn laatste vijf uitduels, scoorde daarin dertien keer en incasseerde vier goals. In drie van de vijf uitduels hield de ploeg van Frank de Boer de nul.

Ajax-keeper Kenneth Vermeer keert terug van een schorsing van twee duels. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Jasper Steppé en Ramon Min
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's