Heerlijke omhaal Ings en trefzekere El Ghazi inspireren Villa naar zege

Dankzij een prachtig doelpunt van Danny Ings en een benutte strafschop van Anwar El Ghazi heeft Aston Villa de eerste zege van het seizoen geboekt. The Villans waren zaterdag met 2-0 te sterk voor Newcastle United.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 0
Newcastle United

Villa begon het seizoen met een nederlaag bij Watford (3-2) en had het voor rust ook moeilijk in eigen huis tegen Newcastle. De bezoekers waren het meest dreigend in de eerste helft, maar gingen richting de kleedkamer met een achterstand. Dat had Villa te danken aan een wereldgoal van Ings. Uit een door Tyrone Mings doorgekopte ingooi maakte hij met een geweldige omhaal het openingsdoelpunt.

Na een uur kreeg Villa een uitgelezen mogelijkheid om op 2-0 te komen. Jamaal Lascelles maakte hands in het strafschopgebied, waarna El Ghazi vanaf elf meter mocht aanleggen. De aanvaller faalde niet oog in oog met Frederick Woodman. Newcastle dacht aan de andere kant ook een penalty te krijgen na een overtreding van Villa-keeper Emiliano Martínez, maar de VAR oordeelde dat Callum Wilson eerder in de aanval buitenspel stond. Newcastle drong nog wel aan bij het doel van Martínez, maar de zege van Villa kwam niet meer in gevaar.

Leeds United
2 - 2
Everton
Everton

Leeds United en Everton maakten er zaterdagmiddag een aantrekkelijke wedstrijd van op Elland Road. De thuisploeg verloor vorige week kansloos van Manchester United (5-1), maar knokte zich tegen Everton twee keer terug van een achterstand. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers aan de leiding. Nadat er een overtreding op Dominic Calvert-Lewin werd begaan, verzilverde de Engels international zelf de strafschop: 0-1.

Leeds, met Pascal Struijk in de basis, kwam nog voor rust op de gelijke hoogte nadat Patrick Bamford Mateusz Klich vond. De ex-speler van PEC Zwolle en FC Twente schoot beheerst raak: 1-1.

Everton wist vlak na rust weer aan de leiding te komen via Demarai Gray en kreeg daarna kansen om de voorsprong uit te bouwen. Het vizier stond echter niet op scherp, waarvan Leeds profiteerde. Raphinha haalde een kwartier voor tijd hard uit en zag Jordan Pickford geen antwoord hebben op zijn inzet: 2-2. Bamford was in de slotfase nog dicht bij een derde goal van Leeds, maar Everton hield nog een punt over aan het duel.

Crystal Palace
0 - 0
Brentford
Brentford

Brentford blijft vooralsnog ongeslagen in de Premier League. De nieuwkomer op het hoogste niveau in Engeland won vorige week nog van Arsenal (2-0) en hield zaterdagmiddag in Londen stand tegen Crystal Palace. Beide teams raakten voor de pauze de lat: Conor Gallagher na acht minuten voor Crystal Palace en Bryan Mbeumo vlak voor rust voor Brentford. Ook in de tweede helft hielden beide teams elkaar op Selhurst Park in bedwang: 0-0. Jaïro Riedewald bleef de hele wedstrijd op de bank bij Crystal Palace.