'Heerlijke avond' voor VVV: 'Het ging wel heel makkelijk'

VVV-Venlo had zaterdagavond geen kind aan NAC Breda (3-0). Bij de bezoekers heerste vooral schaamte, terwijl de Venlonaren zagen dat het wel heel makkelijk ging in De Koel. VVV heeft na zes wedstrijden al elf punten verzameld.

'NAC heeft eigenlijk behalve een kopbal voor Te Vrede in de allerlaatste minuut helemaal geen kans gehad', zei trainer Maurice Steijn tegen FOX Sports. 'Wij speelden prima. NAC had wel veel balbezit, maar dat leidde tot niks. De keren dat wij voetbalden en wat ruimte kregen, kwamen we er prima uit. Een heerlijke avond.'

De uitblinkende middenvelder Tino Susic kreeg wel een vermaning van Steijn, die vond dat zijn speler na rust bij vlagen iets te sierlijk voetbalde. 'Het moet altijd functioneel blijven. Hij kan nog weleens vervallen in hakballetjes. We hadden een fase waarbij je de bal soms moet laten gaan en niet de tegenstander te kakken zetten. Gewoon de bal een of twee keer raken. Dan zeg ik dat ook tegen hem, als het nodig is.'

Volgens aanvoerder Danny Post (foto) had de score zelfs hoger kunnen uitvallen voor VVV. 'Het ging wel heel makkelijk. In de eerste helft had NAC meer de bal, maar creëerden ze niks. Wij gaven niks weg. Zij voetbalden leuk, maar wij waren effectiever. We waren volwassener, het gaat om winnen. Maar we waren ook niet heel goed. Vooral in de eerste helft waren we af en toe slordig. Als je echt gas geeft, win je met 6 of 7-0.'