Heerenveen-Roda met regelmaat een doelpuntenfestival

Reacties

● In het Abe Lenstra Stadion zijn dit seizoen de meeste doelpunten te zien. In negen wedstrijden werden 46 goals gemaakt, een gemiddelde van 5,11 (!) per wedstrijd.

Heerenveen-Roda met regelmaat een doelpuntenfestival

● SC Heerenveen is de meest efficiënte ploeg in de Eredivisie. Van de 219 doelpogingen werden er 42 omgezet in een treffer (19,18 procent).

● 21 keer eerder kwam Roda JC op bezoek bij SC Heerenveen. Slechts twee keer keerde het met de volle buit terug naar Limburg. Acht keer speelden de ploegen gelijk en elf keer bleven de punten in het Abe Lenstra Stadion.

● De laatste keer dat Roda JC won in Heerenveen was op 21 augustus 2004 (3-4). De acht wedstrijden erna wonnen de Limburgers niet meer.

● In de laatste negen competitiewedstrijden tussen Heerenveen en Roda JC in Friesland vielen liefst 45 doelpunten, een gemiddelde van vijf goals per duel. De laatste drie edities eindigden in 2-2, 4-3 en 4-4.

● Heerenveen scoorde dit seizoen nog in al zijn thuiswedstrijden maar kreeg daarbij ook telkens minimaal één doelpunt om de oren (doelcijfers 26-20).

Jon Dahl Tomasson bij SC Heerenveen.
Jon Dahl Tomasson bij SC Heerenveen.

● Jon Dahl Tomasson, de kersverse coach van Roda JC Kerkrade, speelde tijdens zijn actieve carrière drie seizoenen bij opponent SC Heerenveen. Daarin kwam hij tot 78 competitiewedstrijden en maakte de Deen 37 doelpunten.

● Marten de Roon kan tegen Roda JC zijn honderdste wedstrijd in het betaalde voetbal spelen. De middenvelder speelde 68 daarvan bij Sparta Rotterdam. De overige bij zijn huidige werkgever SC Heerenveen.

● Roda JC-goalie Filip Kurto sloeg dit seizoen nog geen minuut over. Bij SC Heerenveen kent geen enkele speler die alle mogelijke minuten in het veld stond.

● Slechts zeven spelers hebben een verleden en/of heden bij beide clubs. Bij SC Heerenveen is Arnold Kruiswijk nog actief en bij Roda JC Mark-Jan Fledderus terwijl ze eerder voor de opponent van zaterdag uitkwamen. De overige spelers met een verleden bij beide clubs: Mario Been, Danny Hesp, Hennie Meijer, Marc Nygaard en Gerald Sibon.

● De laatste tien thuiswedstrijden wist SC Heerenveen telkens minimaal één keer te scoren.

● Daarentegen kreeg de ploeg van Marco van Basten in zijn laatste twaalf thuiswedstrijden telkens minimaal een treffer tegen. Uitwedstrijden meegenomen geldt dit voor de laatste zestien duels van SC Heerenveen.

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.