Heerenveen zwijnt met extreem late goal Van Amersfoort

Reacties

Het duel tussen SC Heerenveen en Excelsior leek heel lang in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Pelle van Amersfoort dacht daar echter anders over. Hij stelde met een goal in de blessuretijd de winst veilig voor de thuisploeg. 

Heerenveen zwijnt met extreem late goal Van Amersfoort
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 0
Excelsior
Excelsior

Na PSV en Ajax scoorde SC Heerenveen dit seizoen het vaakst van alle ploegen in de Eredivisie (56 keer). Daarentegen kregen de Friezen tot zaterdagavond ook al 59 goals tegen, net zoveel als Excelsior. Heerenveen en Excelsior hebben daarmee de meest gepasseerde defensie na NAC Breda, FC Emmen en Fortuna Sittard. Kortom: het kon niet anders of het onderlinge duel tussen de nummers tien en vijftien van de Eredivisie zou zomaar eens uit kunnen lopen op een waar doelpuntenspektakel.

Helaas voor de supporters in het Abe Lenstra Stadion werd dat het niet. Ben Rienstra kreeg vlak na het eerste fluitsignaal wel een goede schietkans, maar zijn schot werd gepareerd. Vervolgens waren de Friezen via Daniel Høegh vlak voor rust nog eens héél dicht bij de openingstreffer, maar de lat zorgde ervoor dat de brilstand de rust haalde. 

Alleen in de uitwedstrijd tegen De Graafschap wist SC Heerenveen de nul te houden dit seizoen, maar daar kwam in de thuiswedstrijd tegen Excelsior een tweede keer bij. Een overwinning leek dat lange tijd niet op te leveren. Mede omdat Sam Lammers in de tweede helft de beste kans namens zijn ploeg om zeep hielp. Het resultaat kwam er vervolgens tóch. Eerst redde Warner Hahn nog uitstekend op een kopbal van Excelsior-verdediger Jurgen Mattheij, waarna aan de andere kant Van Amersfoort als een duveltje uit een doosje de bal in de verre hoek binnen wist te schuiven.

Excelsior verliest daardoor alsnog en weet voor de vijfde wedstrijd op rij niet te scoren. Dennis Eckert blijft voorlopig de laatste speler met een goal namens Excelsior. Dat deed hij op 17 februari in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Ali Messaoud had daar in de 'dying seconds' nog wel verandering in kunnen brengen nadat Heerenveen de poorten volledig opengooide. Hahn voorkwam echter dat de punten alsnog gedeeld werden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.