Heerenveen wint van Wolfsburg bij debuut Bazoer

SC Heerenveen heeft tijdens zijn trainingskamp in Spanje indruk gemaakt met een zege op VfL Wolfsburg. Elders waren Eredivisie-clubs minder succesvol.

SC Heerenveen - VfL Wolfsburg 2-1
Riechedly Bazoer heeft zaterdagmiddag zijn officieuze debuut gemaakt bij VfL Wolfsburg. De van Ajax overgekomen middenvelder viel halverwege bij een 0-1 stand in. Mario Gómez had de huidige nummer dertien van de Bundesliga uit een strafschop op voorsprong gezet in La Manga, waar drie keer dertig minuten werd gespeeld.

Het was Reza Ghoochannejhad die de stand in evenwicht bracht uit een voorzet van Lucas Bijker. Wolfsburg was vervolgens nog dicht bij de 1-2 via Vieirinha. De vrije trap van de Portugees belandde tegen de paal. Aan de andere kant viel het doelpunt wel. Invaller Michel Vlap bezorgde Heerenveen vlak voor tijd de zege door raak te schieten. De rode kaart van Joost van Aken in de slotminuut was het laatste noemenswaardige moment.

FC Augsburg - AZ 1-1
AZ en FC Augsburg troffen elkaar in Marbella en onder de Spaanse zon brak Takashi Usami de wedstrijdopen namens de Bundesliga-middenmoter. Wout Weghorst voorkwam een nederlaag voor de ploeg van trainer John van den Brom. De spits scoorde in de zestigste minuut op aangeven van Alireza Jahanbakhsh.

Erzgebirge Aue - FC Twente 1-1
Aanwinst Oussama Assaidi heeft bij FC Twente voor het eerst wedstrijdritme opgedaan in het oefenduel met de laagvlieger uit de Tweede Bundesliga. De linksbuiten begon in de basis en werd na een half uur vervangen. Mateusz Klich en Assaidi waren gevaarlijk geweest, maar het stond nog 0-0. Na rust vielen er wel treffers. Simon Handle tekende namens Aue voor de 1-0, waarna Fredrik Jensen vlak voor einde voor de 1-1 zorgde.

PEC Zwolle - NEC 2-1
In Marbella stond een Nederlands onderonsje op het programma. NEC is de ploeg die een betere eerste seizoenshelft achter de rug heeft, maar dat kwam in Spanje niet tot uiting. Na de openingstreffer van Mustafa Saymak tekende Gregor Breinburg vanaf de strafschopstip voor de 1-1. Een antwoord op de goal van Queensy Menig in de zeventigste minuut had NEC echter niet.