Heerenveen wint ook niet bij NAC

SC Heerenveen bewees weer eens dat de Friese ploeg geen titelkandidaat is. In eigen stadion kan Heerenveen iedereen aan, maar buitenshuis kan iedereen Heerenveen aan. NAC bleek te sterk ondanks de rode kaart die Sergio incasseerde.

Slechts na het wegzenden van de Braziliaanse aanvaller kon Heerenveen echt gevaarlijk worden in de ontmoeting tussen de nummers vijf en drie van de KPN Eredivisie.

NAC was het duel als betere ploeg begonnen. Maar na het eerste kwartier leken de bezoekers meer aan elkaar gewaagd. Dat veranderde door Earnest Stewart. De Amerikaan, die dit seizoen makkelijk scoort, zette de Bredase ploeg in de 31ste minuut op voorsprong, door een prachtige vrije trap achter doelman Hans Vonk binnen te schieten.

De voorsprong bezorgde NAC weer het overwicht, dat vlak voor rust tot uiting kwam in een tweede treffer. Csaba Fehèr stuurde Sergio weg, waarna de Braziliaan bekwaam afrondde.

Lange tijd leek NAC niet in de problemen te komen tegen het matig spelende Heerenveen. Defensief stak de bezoekende ploeg allesbehalve betrouwbaar in elkaar en aanvallend ging er ook weinig dreiging uit, het gemis van de geblesseerde topscorer Marcus Allbäck leek zich te doen gelden.

Toch kwam NAC nog onder grote druk te staan, zij het totaal onnodig. Sergio kreeg ruzie met Said Bakkati, en poogde na te trappen. Reden voor scheidsrechter Van Egmond om de Braziliaan van het veld te sturen. Het slotoffensief dat de Friezen ontketenden tegen het Bredase tiental, leverde nog wel een doelpunt op via invaller Allan Bak Jensen, die binnentike in een scrimmage, maar een gelijkmaker zat er niet in.

Bekijk hier al onze video's