Heerenveen smeert Feyenoord negende nederlaag aan

SC Heerenveen vierde feest met een verdiende zege op Feyenoord. Op hun beurt treurden de Rotterdammers, want ook na het ontslag van coach Gertjan Verbeek verloren ze. Ditmaal met3-1 in het Abe Lenstra Stadion.

Anders dan de stand doet vermoeden, zat er voetballend niet eens zo veel verschil tussen beide elftallen. Feyenoord was in de eerste helft de betere ploeg geweest en stichtte toen ook het meeste gevaar, al zal de vroege voorsprong van Heerenveen daar ook debet aan zijn geweest.

En ook na rust waren de mannen van interim-coach Leon Vlemmings volop in balbezit en bijna net zo kansrijk als die van Heerenveen. Toch won Heerenveen, dat over negentig minuten bekeken wel een betere, net iets meer solide indruk achterliet dan het zoekende Feyenoord. Al oogde ook de Friese defensie erg broos. Al in de vierde minuut kwam de ploeg van coach Trond Sollied op voorsprong. Geheel vrijstaand kopte Kristian Bak Nielsen raak na een hoekschop van Roy Beerens. En drie minuten nadat Roy Makaay met een fraaie treffer (hij wipte de bal over Michael Dingsdag en volleerde raak) voor de verdiende 1-1 had gezorgd, waren Bonaventure Kalou en Danijel Pranjic de Rotterdammers te snel af in de 41ste minuut. De Ivoriaan lanceerde de Kroaat, die doelman Henk Timmer passeerde met een diagonale uithaal.

Halverwege de tweede helft besliste invaller Arnór Smárason op schitterende wijze het duel. Bij de tweede paal kopte hij vallend raak na een voorzet van Beerens. Daarmee besliste de IJslander de partij in Heerenveen, waar de supporters van Feyenoord haast net zo hard juichten na de nederlaag als die van het thuispubliek.

Door de overwinning klimt Heerenveen naar de vierde plaats met 32 punten. Feyenoord heeft na de negende competitienederlaag negentien punten en moet vrezen naar de dertiende plaats te zakken.