Heerenveen praat alleen nog met Schmidt

Reacties

SC Heerenveen maakt op korte termijn zijn intenties kenbaar aan Doke Schmidt. De verdediger is de laatste selectiespeler met een aflopend contract die nog geen duidelijkheid heeft over volgend seizoen. De 25-jarige in Heerenveen geboren Schmidt maakte in december zijn terugkeer na een zware blessure en speelde sindsdien tien wedstrijden waarin hij een keer scoorde.

Heerenveen praat alleen nog met Schmidt

Met linksback Lucas Bijker kwam de club onlangs gezamenlijk tot de conclusie dat een vertrek het beste is. 'Dat had niets te maken met contractuele zaken', aldus technisch manager Gerry Hamstra. 'Er zat een stemmetje in zijn hoofd, een buitenlands avontuur bleef hem trekken. Toen hebben we besloten om niet samen verder te gaan. Want je kunt dan wel voor twee of drie jaar verlengen, maar dan speelt het probleem later waarschijnlijk weer op.'

Het betekent dat de selectie van Heerenveen er volgend seizoen flink anders uit zal zien. Hamstra moet namelijk niet alleen op zoek naar een nieuwe linksback, maar ook naar een nieuwe keeper vanwege het vertrek van Erwin Mulder. Bovendien nemen ook Wout Faes (gehuurd), Younes Namli en Luciano Slagveer (geen nieuw contract) over een paar weken afscheid. Sam Larsson en Jeremiah St. Juste hebben uitgesproken open te staan voor een stap hogerop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.