Heerenveen pikt vervanger voor Pierie op bij Ajax

Reacties

SC Heerenveen heeft Sven Botman vastgelegd. De negentienjarige verdediger komt op huurbasis over van Ajax. Botman kan worden gezien als de vervanger van Kik Pierie, die juist naar de landskampioen uit Amsterdam vertrok.

Heerenveen pikt vervanger voor Pierie op bij Ajax

Heerenveen kan ook wel wat versterking gebruiken in de verdediging. Centraal achterin zijn Daniel Høegh, Ibrahim Dresevic en Andreas Skovgaard de andere opties voor trainer Johnny Jansen. Ook de twee backposities zijn dun bezet met Sherel Floranus en Lucas Woudenberg.

'We zochten een linksbenige centrale verdediger om onze selectie te versterken', zegt technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. 'Sven is talentvol, sterk in de lucht en goed in het verzorgen van de opbouw van achteruit. We zijn dan ook blij dat hij voor ons gekozen heeft.'

Botman speelt al sinds 2009 in de jeugdopleiding van Ajax. Een jaar geleden verlengde hij zijn contract nog tot medio 2022. Vorig seizoen kwam hij tot 28 optredens met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en ook nog zeven duels in de Youth League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.