Heerenveen ook tegen VVV zeer productief

SC Heerenveen heeft de indrukwekkende zege tegen AZ (4-0) een fraai vervolg gegeven. VVV-Venlo wist zich in het Abe Lenstra Stadion geen raad en kreeg met 5-1 klop.

Heerenveen ook tegen VVV zeer productief

Miralem Sulejmani was de Man van de Wedstrijd in Friesland. De Servische linkspoot brak keer op keer door. Met een doelpunt en twee assists had hij een groot aandeel in de winst.

Michael Bradley profiteerde als eerste van voorbereidend werk van Sulejmani. Met zijn negende seizoenstreffer zorgde Amerikaanse middenvelder voor 1-0. Ook Gerald Sibon pikte ene goaltje mee na bediend te zijn door de Serviër. De lange spits nam de 4-0 voor zijn rekening.

Sulejmani schoot zichzelf op het scorebord met hulp van Danny Wintjens. De VVV-doelman liet het houdbare schot glippen en leidde daarmee de nederlaag van de gasten in. Na de 2-0 was de wedstrijd namelijk gespeeld.

VVV kon slechts een paar uitbraken plaatsen en kwam er verder niet aan te pas. Jakob Poulsen maakte er 3-0 van op aangeven van Danijel Pranjic, die zelf de 5-1 voor zijn rekening nam. De eretreffer van VVV kwam op naam van Sandro Calabro.

Het productieve Heerenveen klom door de zege op VVV naar de vierde plaats in de Eredivisie. De Venlonaren bezetten de dertiende plaats.

Bekijk hier al onze video's