Heerenveen moet afrekenen met Utrecht én desastreuze cijfers

Reacties

In de aanloop naar de play-offwedstrijden om een Europees ticket duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. FC Utrecht verdedigt zaterdagavond voor eigen publiek een riante voorsprong tegen SC Heerenveen.

Heerenveen moet afrekenen met Utrecht én desastreuze cijfers

Speelronde: Halve finale play-offs (return)
Scheidsrechter: Dennis Higler
Aftrap: 18.30 uur

• Afgelopen woensdag stonden beide teams in het Abe Lenstra Stadion tegenover elkaar en boekte FC Utrecht een overtuigende 1-3 overwinning. Een lichtpuntje voor de Friezen was dat Martin Ødegaard zijn eerste goal in dienst van SC Heerenveen maakte.

• FC Utrecht ging in slechts drie van de laatste dertien thuisduels met SC Heerenveen onderuit. De overige tien wedstrijden leverden de Domstedelingen acht overwinningen en twee gelijke spelen op.

• Nog nooit in de geschiedenis van de play-offs maakte SC Heerenveen een nederlaag in de heenwedstrijd goed. Het wordt de vierde poging voor de Friezen. FC Utrecht verdedigt voor de vijfde keer een voorsprong in een return; nimmer ging het mis.

• De formatie van trainer Erik ten Hag incasseerde in 2017 slechts drie doelpunten in eigen huis, het laagste aantal van alle Eredivisie-teams. De laatste tegengoal in De Galgenwaard dateert alweer van 5 maart, van ADO Den Haag-speler Dion Malone.

• In de heenwedstrijd liet Sébastien Haller zijn vijftigste doelpunt voor FC Utrecht aantekenen. De Fransman, die na dit seizoen vertrekt naar Eintracht Frankfurt, had hier 95 wedstrijden voor nodig.

• SC Heerenveen leed in de voorbije drie wedstrijden een nederlaag. De laatste keer dat de Friezen minimaal vier keer op rij hun meerdere moesten erkennen in een tegenstander was in het voorjaar van 2013.

• Sinds de jaarwisseling verloor SC Heerenveen al zijn uitwedstrijden, liefst negen stuks. Elke andere club uit de Eredivisie of Jupiler League pakte minimaal één punt voor eigen publiek.

• SC Heerenveen hoopt op een opleving van Sam Larsson. Woensdag was de Zweed in de heenwedstrijd betrokken bij liefst acht van de tien schoten van de equipe van coach Jurgen Streppel. Larsson was zelf vijf keer de schutter en speelde driemaal een rol als aangever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.