Heerenveen laat Skovgaard na 3540 minuten op de bank gaan

Reacties

SC Heerenveen neemt afscheid van Andreas Skovgaard. De club uit Friesland verhuurt de 22-jarige verdediger tot het einde van het kalenderjaar aan het Zweedse Örebro SK. Skovgaard maakte de verwachtingen niet waar bij Heerenveen, waar hij een contract tot medio 2022 heeft.

Heerenveen laat Skovgaard na 3540 minuten op de bank gaan
© Pro Shots

'Het avontuur van Andreas bij ons is vooralsnog niet geworden waar we op hadden gehoopt', zei technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite van Heerenveen. 'Een verhuurperiode aan Örebro SK is voor nu een mooie oplossing. We wensen Andreas veel succes in Zweden.'

Skovgaard kwam een jaar geleden transfervrij over van FC Nordsjaelland, waar hij ook de jeugdopleiding doorliep. De Deen zat vervolgens in alle wedstrijden (39) op de bank, maar debuteerde nooit in de hoofdmacht van Heerenveen. In totaal keek hij 3540 minuten toe, waarvan één keer een verlenging tijdens een bekerduel met Willem II. Skovgaard speelde met regelmaat mee met Jong Heerenveen.

De tijdelijke transfer is mogelijk omdat de markt in Zweden tot eind maart open is. Het seizoen in de Allsvenskan begint in april weer. Örebro, de nummer negen van vorig seizoen, neemt het dan op tegen Djurgårdens.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer A. Skovgaard
Meer over A. Skovgaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.