Heerenveen haalt Mulder na drie jaar Swansea terug

Reacties

Erwin Mulder is terug bij SC Heerenveen. De 31-jarige doelman komt transfervrij over van Swansea City.

Heerenveen haalt Mulder na drie jaar Swansea terug
© Pro Shots

Drie jaar geleden vertrok Mulder nog bij Heerenveen om voor de club uit Wales te gaan spelen. Swansea speelde toen nog in de Premier League. De voormalig doelman van Excelsior en Feyenoord maakte echter pas een jaar later zijn debuut voor de club, die toen al was gedegradeerd naar het Championship.

Vorig seizoen kwam Mulder 25 keer in actie op het tweede niveau van Engeland, maar dit seizoen raakte hij zijn basisplaats kwijt aan de van Newcastle United gehuurde Freddie Woodman. Hij raakte in de slotfase van het seizoen geblesseerd en daardoor deed Mulder mee in de laatste vier competitieduels en de wedstrijden tegen Brentford in de play-offs om promotie. Mulder kon na een 1-0 zege in Wales niet voorkomen dat Swansea in de return werd uitgeschakeld: 3-1.

Nu het seizoen van Swansea voorbij is, heeft Mulder zijn terugkeer naar Heerenveen afgerond. De keeper, die voor twee jaar tekende, wordt in Friesland de opvolger van Warner Hahn. Heerenveen wil Mile Svilar van Benfica huren als concurrent voor Mulder.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.