Heerenveen formeert nieuwe staf rond coach Jans

Na een teleurstellend seizoen heeft SC Heerenveen toch besloten om door te gaan met coach Ron Jans. Dit gebeurt wel onder de voorwaarde dat de technische staf van de Friezen er anders uit gaat zien.

Heerenveen formeert nieuwe staf rond coach Jans

Raymond Libregts, die ook bij FC Groningen al Jans' rechterhand was, is niet langer de assistent van de coach. De club zal binnenkort met hem afspraken maken over zijn toekomst. De club schoof Henk Herder naar voren om als assistent aan de slag te gaan. De overige leden van de technische staf zijn Jeffrey Talan, Tieme Klompe en Albert van der Sleen.

SC Heerenveen kiest met deze aanstelling voor mensen met een SC Heerenveen-verleden op cruciale posities. De club laat tevens weten dat het blijft doorselecteren waar de financiële middelen dat toestaan. De ambitie blijft om spelers uit de jeugdopleiding door te laten stromen naar de hoofdmacht.

Jans is een seizoen in dienst bij SC Heerenveen. Waar de verwachtingen bij zijn aanstelling hoog waren, heeft de coach dit niet waar weten te maken. De ploeg eindigde op een magere twaalfde plaats en het rommelde flink in de selectie en op de tribunes van het Abe Lenstra Stadion. Meest illustrerende voorbeeld was Geert-Arend Roorda.

De middenvelder, de enige Fries in de selectie, kon niet rekenen op speeltijd en werd verhuurd aan Excelsior. In het uitduel met SC Heerenveen wonnen de Rotterdammers met 3-2, mede door twee treffers van Roorda. Dit tot groot genoegen van het thuispubliek. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's