Heerenveen blijft ook bij VVV zonder uitoverwinning

SC Heerenveen is er nog steeds niet in geslaagd een uitwedstrijd te winnen. De Friezen kwamen op bezoek bij VVV-Venlo niet verder dan een gelijkspel (1-1).

In de eerste helft lukte het de teams niet het publiek een vermakelijke wedstrijd te bieden. Het enige hoogtepunt was een vrije trap van Ramon van Haaren, maar deze spatte op de lat uiteen.

Ook in de tweede helft lag het tempo laag, maar VVV opende toch de score. Yanic Wildschut lukte het niet om de bal in drie instanties achter doelman Brian Vandenbussche te werken, maar Bryan Linssen profiteerde wel van de klutssituatie: 1-0.

Vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant al in. Invaller Marco Pappa voorzag Alfred Finnbogason van een mooie pass, waarop de IJslander het koel afrondde met een fraaie stift. Beide ploegen creëerde na de gelijkmaker van Finnbogason weinig kansen. De Limburgers kwamen bijna op voorsprong, maar de lat stond een trefzekere kopbal van Wildschut in de weg.

Het bleek de grootste kans uit de tweede helft. Daardoor staat het elftal van Marco van Basten, die zondag eregast is bij het Serie A-duel tussen AC Milan en Juventus, op drie wedstrijden op rij zonder zege.

De Friezen staan door het gelijkspel op een gelijk aantal punten met AZ, dat zondagmiddag aantreedt tegen Feyenoord. VVV deelt de zestiende plaats met Roda JC Kerkrade, dat zondag tegen Ajax speelt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.