Heerenveen binnen het kwartier klaar met Utrecht

SC Heerenveen legde de FC Utrecht binnen een kwartier al over de knie. Na de snelle achterstand toonde Utrecht weinig passie meer in Heerenveen. Het lukte de Domstedelingen niet de tweede uitoverwinning te boeken.

Heerenveen binnen het kwartier klaar met Utrecht

Bas Dost was voor het eerst gevaarlijk in het Abe Lenstra Stadion. De aanvaller zag Utrecht-doelman Roberto Fernández echter goed ingrijpen. Bij de daaropvolgende hoekschop had de keeper geen antwoord op de topscorer van de Eredivisie. Op aangeven van Luciano Narsingh kopte Dost zijn zeventiende doelpunt van het seizoen binnen.

FC Utrecht, dat uit de laatste zes uitduels slechts één punt haalde, leek een zware avond tegemoet te gaan nadat Jeffrey Gouweleeuw de Friezen op 2-0 zette. De verdediger nam de bal goed aan en was succesvol met een fraai schot. De druk op het Utrecht-doel nam daarna echter af.

In de tweede helft benaderde Heerenveen ook nooit het spectaculaire eerste kwartier. Utrecht had de organisatie beter op orde en creëerde zowaar kansen. Het leidde alleen niet tot doelpunten waardoor Heerenveen de vierde thuisoverwinning van het seizoen mocht noteren.

Heerenveen heeft na de overwinning 34 punten, evenveel als Ajax. Mocht Feyenoord zondag de Klassieker winnen, dan komen de Rotterdammers ook op 34 punten. Utrecht staat op een teleurstellende veertiende plaats. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's