Hearts bezorgt Rangers eerste nederlaag

Glasgow Rangers ging voor het eerst dit seizoen uit. Nota bene bij Heart of Midlothian dat de competitie zo slecht was begonnen: 4-2.

Hearts overdonderde de Schotse koploper vanaf het eerste fluitsignaal en kwam al na een kwartier op voorsprong. Carlos Cuellar pakte de bal af en bracht Andrew Driver in scoringspositie. De negentienjarige knalde vanaf de rand van de zestien raak: 1-0. Tien minuten later vergrootte Ibrahim Tall het verschil met een van richting veranderd schot.

Vlak na rust kwam Rangers nog wel terug tot 2-1 via een penalty van Daniel Cousin, maar halverwege de tweede helft besliste Hearts het duel. Michael Stewart benuute op zijn beurt een strafschop, en even later was het Kestutis Ivaskevicius die doelman Allan McGregor klopte met een laag schot: 4-1. DaMarcus Beasley zorgde voor de eindstand.

Rangers is nog wel koploper, maar moet vrezen dat Celtic zaterdagmiddag de koppositie overneemt bij winst op Inverness CT. Hearts klimt op naar de middenmoot.