Hattrickheld Immobile zit Van Basten op de hielen

Reacties

Ciro Immobile staat weer bovenaan in de strijd om de topscorerstitel in Italië. Dankzij de zevende Serie A-hattrick van de spits, die Marco van Basten nu op de hielen zit, won Lazio zondag overtuigend van Genoa. De arbitrage besloot vanwege de tussenstand geen blessuretijd toe te voegen.

Hattrickheld Immobile zit Van Basten op de hielen
© Pro Shots
Genoa
Genoa
1 - 4
Lazio
Lazio

Lazio wil dit seizoen bij de bovenste vijf in de Serie A eindigen en heeft zijn hoop daarvoor voor een groot deel gevestigd op topscorer Immobile. De inmiddels 32-jarige spits liet zich ook zondag weer gelden, door drie keer te scoren tegen Genoa. Immobile was goed voor de 0-2, de 0-3 en de 1-4.

Voor Immobile betekende dit de zevende hattrick die hij maakte in de Serie A. Daarmee evenaarde de spits het totaal van onder meer Edinson Cavani, Antonio Di Natale en Vincenzo Montella. Immobile heeft nu als doel om op gelijke hoogte te komen met Van Basten: in dienst van AC Milan maakte de Nederlander acht hattricks op het hoogste niveau van Italië. De recordhouders zijn Giuseppe Meazza en Gunnar Nordahl, die liefst zeventien hattricks vierden in de Serie A.

Na de hattrick tegen Genoa staat de teller voor Immobile in dit seizoen op 24 competitiedoelpunten. Daarmee gaat hij zijn concurrent in de strijd om de topscorerstitel, Dusan Vlahovic, weer voorbij. Juventus-spits Vlahovic staat op het moment op 22 goals in dit seizoen.

de doelpunten van immobile tegen genoa in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.