Hattrick Ronaldo: Messi en Buffon afgetroefd bij UEFA-verkiezing

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft voor de derde keer in zijn carrière de zogeheten UEFA Men's Player of the Year Award in de wacht gesleept. De 32-jarige Portugees bleef bij de verkiezing zijn collega-genomineerden Lionel Messi (Barcelona) en Gianluigi Buffon (Juventus) voor.

Hattrick Ronaldo: Messi en Buffon afgetroefd bij UEFA-verkiezing

Tijdens het voorbije Champions League-seizoen tekende Ronaldo voor liefst twaalf treffers, waarmee hij zich kroonde tot topscorer. In de finale, waarin Real Madrid met 1-4 afrekende met Juventus, was de Portugees goed voor twee doelpunten.

Naast de Champions League legde Ronaldo afgelopen seizoen met Real Madrid beslag op de Spaanse landstitel, de Europese Super Cup en de eindzege op het WK voor clubteams. De Portugees kreeg de trofee toegekend in Monaco, waar donderdag de loting voor de groepsfase van de Champions League werd verricht.

Bij de verkiezing, die pas sinds 2010/11 bestaat, ging het om de prestaties voor club en land in het seizoen 2016/17. Coaches en journalisten brachten hun stem uit.

Al in een eerder stadium maakte de UEFA de nummer vier tot en met tien bekend. Dat waren - op volgorde van positie - Luka Modric, Toni Kroos, Paulo Dybala, Sergio Ramos, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic.

Eerder op de avond werd Lieke Martens verkozen tot Speelster van het Seizoen. Francesco Totti ontving, zoals aangekondigd, een Oeuvre Award uit handen van UEFA-baas Aleksander Ceferin.

De andere awards:
Doelman van het Seizoen: Gianluigi Buffon
Verdediger van het Seizoen: Sergio Ramos
Middenvelder van het Seizoen: Luka Modric
Aanvaller van het Seizoen: Cristiano Ronaldo

Alle winnaars van de award:

SeizoenWinnaar
2010/11Lionel Messi (Barcelona)
2011/12Andrés Iniesta (Barcelona)
2012/13Franck Ribéry (Bayern München)
2013/14Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2014/15Lionel Messi (Barcelona)
2015/16Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
2016/17Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.