Hattrick Robben bij Bayern, prachtdebuut Charisteas

Bayern München heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Internazionale aardig wat zelfvertrouwen gekweekt. Mede door een hattrick van Arjen Robben won de ploeg van Louis van Gaal met liefst 6-0 van een onderdanig Hamburger SV. Borussia Dortmund ging onderuit op bezoek bij 1899 Hoffenheim (1-0).

Bayern München-Hamburger SV 6-0Tot vijf minuten voor rust slaagde Hamburger SV erin de nul te houden in de Allianz Arena. Met een snoeihard schot leek Arjen Robben de frustratie van de afgelopen weken van zich af te schieten. De Oranje-international ging in de tweede helft verder met scoren.

Een vrije trap van zijn voet werd door doelman Frank Rost verkeerd ingeschat. Het betekende zijn tweede doelpunt van de middag. Op aangeven van Franck Ribéry volmaakte Robben zijn hattrick. Een publiekswissel voor de uitblinker verzachtte de pijn voor Die Rothosen, waar Ruud van Nistelrooy geen minuut in actie kwam, geenszins.

Ribéry zorgde voor 4-0. Thomas Müller tikte eenvoudig 5-0 binnen, waarna een eigen doelpunt van Heiko Westermann de blamage voor HSV compleet maakte. Na een schitterende actie van Ribéry kreeg de verdediger de bal ongelukkig tegen een been.

1899 Hoffenheim-Borussia Dortmund 1-0Borussia Dortmund heeft zijn eerste nederlaag in dit kalenderjaar geleden. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim verloor de koploper met 1-0. Ryan Babel en Edson Braafheid kwamen beiden in actie voor Hoffenheim.

Beide doelmannen speelden een grote rol in het duel. Met name Roman Weidenfeller hield Dortmund lang op de been. Na ruim een uur spelen maakte Vedad Ibisevic het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Bosniër rondde een knappe aanval op gemakkelijke wijze af. Ondanks de nederlaag behoudt Dortmund een ruime voorsprong op de achtervolgers in de titelrace. Mocht Bayer Leverkusen, nummer twee in de Bundesliga, zondag winnen van FSV Mainz 05, dan bedraagt de voorsprong nog altijd negen punten.

Schalke 04-Eintracht Frankfurt 2-1Elf jaar geleden won Eintracht Frankfurt voor het laatst van Schalke 04 in Gelsenkirchen. Ook zaterdag ging het zonder overwinning terug naar huis. Angelos Charisteas bezorgde Die Köningsblauen zes minuten voor tijd de zege.

Op slag van rust verzilverde José Jurado een strafschop waardoor de formatie van Felix Magath met een voorsprong de rust in ging. In het tweede bedrijf kwam Eintracht Frankfurt door een doelpunt van Giorgos Tzavelas op gelijke hoogte en leken de ploegen af te stevenen op een gelijkspel.

Zes minuten voor tijd kwam Charisteas het veld in. De kritiek rondom de transfer van de Griek werden binnen één minuut teniet gedaan door een doelpunt van de ex-speler van onder meer Ajax en Feyenoord. Daarmee bezorgde hij Schalke de overwinning.

Overige duels:VfL Wolfsburg-1. FC Nürnberg 1-21. FC Kaiserslautern-SC Freiburg 2-1 Foto: VI Images