Hattrick Messi bij simpele overwinning op Málaga

Barcelona heeft zondagavond geen fout gemaakt in de Spaanse titelrace. De regerend landskampioen had geen enkele moeite met het Nederlands getinte Málaga: 1-4. Lionel Messi was met drie doelpunten de grote man aan Catalaanse zijde.

Hattrick Messi bij simpele overwinning op Málaga

Málaga, met Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen in de basisopstelling, hield op eigen veld een halfuur lang stand tegen de ploeg van trainer Pep Guardiola. Wie anders dan Messi brak de ban. De Argentijn toonde zijn enorme sprongkracht en knikte op aangeven van Adriano uitstekend binnen: 0-1.

De tweede helft was koud aan de gang of het stond 2-0 voor Barça, dat overigens aantrad zonder Cesc Fabregas, Xavi en Carles Puyol. Alexis Sánchez reageerde attent toen de doelman Willy van Málaga een inzet van Thiago Alcántara los liet. De thuisploeg had nog niet afgetrapt of Messi bracht met zijn tweede doelpunt van de avond (schuiver na een solo) de 3-0 op het bord.

Niet veel later moest Van Nistelrooy zijn plaats afstaan aan José Salamón Rondón. In het restant tekende Messi na een fraaie solo voor de 4-0, terwijl Rondón de eer redde en via de binnenkant van de paal de eindstand op 4-1 bepaalde.

Voor Messi, die zijn seizoenstotaal in de Primera División op 22 bracht, was het zijn tiende hattrick in de Primera División.

Barcelona heeft door de overwinning de achterstand op koploper Real Madrid, dat later op de avond nog in actie komt tegen Athletic de Bilbao, voor even teruggebracht tot twee punten.

Overig duel:Rayo Vallecano - Real Mallorca 0-1 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's