Hartverwarmende steun van Galatasaray voor diep gevallen Eboué

Reacties

Emmanuel Eboué heeft van zijn oude club Galatasaray het aanbod gekregen om als coach aan de slag te gaan in de jeugdopleiding. Die baan moet de Ivoriaan helpen zijn schulden af te lossen en zijn leven weer op de rit te krijgen.

Hartverwarmende steun van Galatasaray voor diep gevallen Eboué

Eboué trad zondag met zijn verhaal naar buiten in The Mirror. De voormalige rechtsback van onder andere Arsenal slaapt tegenwoordig bij een vriend thuis op de vloer en verstopt zich voor schuldeisers. Het luxebestaan als (oud-)topspeler is voor hem definitief verleden tijd. Eboué raakte al zijn bezittingen kwijt bij een scheiding en heeft zijn drie kinderen in juni voor het laatst gezien.

Zijn oude coach Fatih Terim hoorde van het verhaal en reageerde bij het Turkse CNN als volgt: 'We hoorden in de kleedkamer van het nieuws en we gaan alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om mijn vriend te helpen.' Bij Galatasaray is Terim onlangs weer aangesteld als hoofdcoach.

De inmiddels 34-jarige oud-verdediger (op de foto in duel met Santi Cazorla bij een oefenwedstrijd tegen zijn oude club Arsenal) speelde tussen 2011 en 2015 voor Galatasaray en heeft laten weten een terugkeer naar Istanbul zeker te zien zitten. 'Fatih is als een vader voor mij en ik zou erg blij zijn als ik aan de slag kan bij Galatasaray', aldus Eboué.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.